14. helmikuuta 2015

Laskiaispullat

Teen vähän päivitystä laskiaispullien ohjeeseen. Lähinnä tuohon kohotukseen ja paistoon. Tässä pongasin Markuksen ja Teemun Leipäkirjasta pulliin vähän ohjetta. Ohjeessa oli hieman pidempi kohotus ja miedompi lämpö ja hieman pidempi paistoaika. Näin mielestäni pullista sekä laskiais että korvapuusteista tuli ihanan pehmeitä ja paistoväri jäi hieman vaaleammaksi. Ennen mielestäni pullat olivat hieman liian tummia. Mutta tässä tämä muutettu ohje kuitenkin.


Ohje n.20kpl
5dl  Maitoa
2dl  Sokeria
2pss  Kuivahiivaa (50g tuorehiivaa)
2rkl  Kaardemummaa
1,5tl  Suolaa
2  Munaa
150g  Voita
14-16dl  Vehnäjauhoja

Pinnalle
Raesokeria
1 Muna

Täyte
Kuohukermaa
Mansikkahilloa
tai
Mantelimassaa

Lämmitä maito. Lisää sekaan hiiva, sokeri, suola ja kaardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Sulata voi. Sekoita voi ja munat joukkoon. Lisää loput jauhoista vähän kerralla. Vaivaa yleiskoneella 15 minuuttia. Kohota liinan alla 45 minuuttia. Pyörittele palloiksi ja kohota jälleen liinan alla 45-60 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 170 asteessa n.14 minuuttia.
Jäähdytä. Täytä kermavaahdolla ja mansikkahillolla tai halutessasi mantelimassalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti