15. maaliskuuta 2015

Suklaafondant

Suklaafondantit ovat olleet omalla listalla jo jonkin aikaa. Nyt ei ollut viikonlopulle, mitään ihmeempää leivottavaa, joten nyt pääsin näitä viimein testaamaan. On ne vaan sellaista herkkua. Kaveriksi tein mukaan vadelmasorbettia ja lime-mascarponevaahtoa.



Suklaafondant (7kpl)
150g  Tummaa suklaata
150g  Voita
4  Munaa
115g (n.1,25dl)  Sokeria
60g (n.1dl)  Jauhoja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Nosta kulho pöydälle jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sulaa suklaa-voiseos munavaahtoon käännellen. Kääntele lopuksi jauhot sekaan. Jaa voideltuihin vuokiin. Nosta pakastimeen n.2 tunniksi. Tämän jälkeen paista 190 asteessa (tasalämpö) n.15 minuuttia. Tämä paistoaika riippu todella paljon uunista, joten se täytyy vaan testata. Itellä osu kolmas kerta kohilleen.

Vadelmasorbetti (ilma jäätelökonetta)
6dl  Pakastevadelmia
2rkl  Tomusokeria
1  Valkuainen
0,5dl  Sokeria

Soseuta kohmeiset marjat ja tomusokeri. Laita seos pakastimeen odottamaan. Sekoita valkuainen ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita valuaisvaahto ja marjasose keskenään ja laita takaisin pakastimeen 2 tunniksi.

Lime-mascarponevaahto
2dl  Kermaa
0,5-1  Limenmehu
2rkl  Sokeria
125g  Mascarponea

Vaahdota kerma, limemehu ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone joukkoon.

1 kommentti:

  1. Nam mikä annos! Mullakin on ollut suklaafondant kokeiltavien listalla pitkään, nyt täytyy kyllä testatata :) "lisukkeetkin" kuulostaa hyviltä!

    VastaaPoista