28. elokuuta 2015

Limejuustokakku vol 2

Hieman ihanan raikasta limejuustokakkua. Tämä on yksi omia lemppareita.
Tämä tuli tehtyä gluteenittomana. Itseä yllätti että gluteenittomat digestivekeksit oli aikasen hyviä.


Tällä ohjeella tulee 26cm kokoinen juustokakku. Itse tein tuplana niin sain 25,5cmx35cm.

Pohja
230g  Digestivekeksejä
100g  Voita

Täyte
4,5dl   Kermaa
300g  Maustamatonta tuorejuustoa
5rkl  Sokeria
1,5  Limen kuori
1-1,5dl  Limen mehua
6  Liivatetta

Kiille
0,75dl  Limen mehua
2dl  Spriteä
3  Liivatetta

Murskaa keksit ja sulata voi, joka sekoitetaan keksimurskan joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. 
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita limemehu ja -kuori huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon. Jätä muutama ruokalusikallinen mehua liivatetta varten. Vatkaa kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoseos joukkoon ja vatkaa loppuun. Lämmitä loppu limemehu ja sulata liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä hieman. Sekoita liivatteet vaahtoon. Suihkauta öljyä vuoan reunoille ja voit myös tomusokerin pyöräyttää päälle, tällöin kakku irtoaa paremmin vuoasta. Kaada vaahto vuokaan ja tasottele. Nosta jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.
Tee kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta pieni määrä nestettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatteet loppunesteeseen. Kaada seos varovasti hyytyneen juustokakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vielä ainakin pariksi tunniksi.

2 kommenttia:

  1. Useasti olen itsekin limekakkua tehnyt ja aina se on yhtä hyvää! Toi sprite tossa kiilteessä on kokeilemisen arvoinen juttu! :) Ihania leivonnaisia teet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina. Itse tykkään näistä juustiksista, joissa hieman kirpeyttä mukana. Passion ja sitruuna kuuluvat tähän samaan kategoriaan. :)

      Poista