19. huhtikuuta 2016

Suklaa-suolakaramelli piirakka

Tätä herkkua olen jo oman aikani halunnut kokeilla. Niin hyvää ja makeaa. Kaikkein parasta pieni palanen kahvin seurana.


Pohja
160g  Jauhoja
30g  Mantelijauhetta
30g  Kaakaojauhetta
50g  Sokeria
0,25tl  Suolaa
110g  Voita (suolatonta)
1tl  Vaniljauutetta
1  Muna
1-2rkl  Kylmää vettä
Suolakaramelli
300g  Sokeria
120g  Vettä
120g  Kermaa
70g  Voita
1tl  Suolaa
Suklaaganache
120g  Kermaa
120g  Tummaa suklaata 70%
Koristeluun
Sormisuolaa

Aloita pohjasta. Sekoita kulhossa pohjaan tarvittavat kuivat aineet. Sekoita koneella kuivataineet ja voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vaniljauute ja muna. Lopuksi lisää vedestä sen verran, jotta saat sopivan kiinteän taikinan. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30minuutiksi lepäämään. 
Jauhota pöytä ja kauli taikina muutama sentti suuremmaksi, kuin vuoka. Vuoka saa olla vähintään 22cm halkaisijaltaan. Nosta taikina vuokaan ja painele reunoille sekä poista ylimääräinen taikina. Nosta vielä 30minuutiksi jääkaappiin.
Painele pohjaa haarukalla ja laita painoksi kuivia herneitä tai riisiä. Paista 180 asteessa 15 minuuttia. Poista painot ja paperi ja jatka paistamista 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla enne vuoasta poistamista.
Tee karamelli. Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja keskilämmölle levylle. Keittele sekoittamatta, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut karamellin väriseksi. 
Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Seos kuplii jonkin verran. Nosta takaisin levylle ja keittele 1-2 minuuttia kokoajan sekoitellen. Poista levyltä ja lisää voi sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken ja kaada sen jälkeen jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin 4-5 tunniksi.
Tee suklaaganache. Lämmitä kerma (älä kiehuta) ja nosta pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu sukaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada karamellin päälle ja nosta jälleen jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Ennen tarjoilua ripottele päälle sormisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti