19. lokakuuta 2012

Maailman parhaat hampparit

Nämä todella ovat maailman parhaita hampurilaissämpylöitä. Ihanan ilmavia ja pehmeitä. Lyö kyllä heset ja mäkit ihan mennen tullen. Ite teen aina ison satsin kerralla sekä sämpylöitä että pihvejä. Pistän pakkaseen ja sulattelen aina tarvittavan määrän. Sit ei muutaku pannun kautta ja hampurilaisia kokoamaan.
On hieman erillainen ohje ja jonkin verran pidemmät kohotus ajat. Mutta nuo kohotus ajat kanattaa odotella, silloin sämpylöistä tulee todella hyviä.





Sämpylät 8kpl
2dl  Vettä
4rkl  Maitoa
1/2pss  Kuivahiivaa (15g tuorehiivaa)
2rkl  Sokeria
2  Munaa
8dl (500g)  Vehnäjauhoja
1 1/2tl  Suolaa
3rkl (n.20g)  Voita
Päälle seesaminsiemeniä

Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna seistä 5 minuuttia. Riko munista rakenne. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi niin, että seoksesta tulee murumainen. Lisää munat ja jauhoseos nesteiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa 8-10 minuuttia. Jos vaivaat käsin joudut todennäköisesti lisäämään joukkoon hieman jauhoja. Mutta taikinan pitää jäädä löysäksi.
Anna kohota tunnin verran. Pyörittele litteählöiksi palloiksi. (tarvittaessa käytä jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin) Kohota liinalla peitettynä 1-2 tuntia. Voitele vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.



Pihvit n. 8kpl
600g  Naudan jauhelihaa
1  Sipuli
3/4dl  Korppujauhoja
1  Muna
1  Valkosipulinkynsi
1tl Cayennepippuria
1tl  Chilijauhetta
1tl  Paprikaa
Pippuria
Suolaa
1/2rkl  Vettä

Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita keskenään sipulit, korppujauhot, mausteet, muna ja vesi. Anna turvota hetken aikaa. Sekoita joukkoon jauheliha. Muotoile pihveiksi ja paista.

Täytteet
Cheddarjuustoa
Tomaattia
Punasipulia
Suolakurkkua
Majoneesia
(jalopenoja)

Jos pihvit eivät oleenään lämpimiä käytä ne pannulla ja ennenpois ottamista laita cheddar hieman sulamaan päälle. Ja puolita sämpylät ja käytä myös ne pannulla. Tämän jälkeen koka hampurilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti