14. lokakuuta 2012

Tuulihatut

Näitä aina aika-ajoin tulee tehtyä. Tälläkertaa suolaisena versiona. Mutta samat tuulihatut voi täyttää myös makeaksi esimerkiksi maustetuilla kermavaahdoilla ja hilloilla sekä tuorejuustovaahdoilla. Ja vain taivas on rajana mitä näihin voi laittaa sisään.



N. 40kpl

100g  Voita
3dl  Vettä
2dl  Vehnäjauhoja
1/2tl  Leivinjauhetta
3  Munaa

Mittaa vesi ja voi kattilaan. Lämmitä niin kauan että kiehahtaa. Nosta kattila levyltä ja kaada jauhot sekaan. Sekoittele niin kauan että kaikki neste on imeytynyt jauhoihin. Sekoita munat vatkaimella yksitellen taikinaan ja lisää leivinjauhe samalla.
Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursottele leivinpaperille n. 40 tuulihattua. Huomioi että ne kohoavat uunissa reilusti. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jäähdytä. Ja täytä.

Kalatäyte( n.25-30kpl)
200g  Pippurituorejuustoa
100g  Creme Fraichea
250g  Savustettua kalaa

Salamitäyte
200g  Valkosipulituorejuustoa
100g  Creme Fraichea
200g  Salamia

Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää kala/liha ym.. joukkoon. Laita pursotus pussiin ja pursottele tuulihattujen sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti