5. joulukuuta 2012

Focaccio

Vihdoin pääsin kokeilemaan tätä herkkua. Ja juuri sitähän se oli. Suola leivän pinnalla teki kyllä siitä todella hyvää. Tätä tullaan meilläsyömään kyllä useamminkin.




Ohje
4dl  Vettä
1pss Kuivahiivaa 
2tl  suolaa
1tl  Sokeria
8dl  Vehnäjauhoja
4rkl  Oliiviöljyä

Vuokaan/pellille
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Kirsikkatomaatteja
Rosmariinia
(tai muuta haluamaasi makua)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Mittaa sekaan hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy. Alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10-15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi, "käsiin tarttuvaksi". Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 20 minuuttia. 
Voitele öljyllä 20-30cm:n kokoinen reunallinen uunivuoka (tai leivinpaperi). Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä reilulla määrällä öljyä. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
"Painele" leivänpinnalle sormisuola, rosmariini ja kirsikkatomaatit. Paista 225 asteessa n.20-30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

Nauti sellaisenaan tai tee täyttettyjä leipiä...



1 kommentti:

  1. Tämä on tosiaankin herkkua. Meillä kirsikkatomaatin tilalla käytetään aurinkokuivattua tomaattia. Sekin on herkkua. :)

    VastaaPoista