27. joulukuuta 2012

Tobleronejäädyke

Tänä vuonna tulikin tehtyä jouluksi vähän jälkkäriä. Yleensä meillä ei kauheasti sellaisa harrasteta, kun tuota herkkua on muutenkin ihan tarpeeksi tarjolla. Mutta eräältä ystävältä sain kimmokkeen, kun näin tämän ohjeen. Ja ohje on tuolta Pastanjauhantaa blogista.
Ja tämän jäädykkeen seuraksi kannattaa ehdottomasti tehdä tuo marjasiirappi. Tuo kivasti pientä kirpeyttä muuteen makeaan kakkuun.



Tobleronejäädyke
300g  Tobleronea
2  Keltuaista
2rkl  Sokeria
4dl  Kuohukermaa

Sulata 250g Tobleronea (osa jätetään rouhittavaksi). Vispaa keltuainen ja sokeri vaahdoksi vesihauteessa. Nosta astia pois vesihauteessa ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja siitä on tullut vaaleaa vaahtoa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Sekoita sulatettu Toblerone keltuaisvaahtoon, lisää sekaan kermavaahto.
Rouhi lput Tobleronet ja ripottele vuoan pohjalle ja kaada vaahtoseos siihen päälle. Nosta pakastimeen hyytymään vähintään 3-5 tunniksi. Mielellään yönyli.

Marjasiirappi
1,5dl  Sokeria
250g Vadelmia

Sulata sokeri kattilassa kullankeltaiseksi. Lisää marjat ja keitä, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. (Sokeri jämähtää aika kovaksi kokkareiksi, kun lisäät marjat. Mutta sulaa kyllä uudelleen, kunhan vain jaksat keittää hetken aikaa. Keitä vielä hetki ja siivilöi kaikki sattumat pois. Nosta jääkaappiin viilenemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti