5. tammikuuta 2013

Pitaleivät

Hieman suolaista vaihteeks. Ei ole tullutkaan pitkiin aikoihin pitaleipiä syötyä. Ja nyt ajattelin kokeille tehdä niitä itse. Nämä olikin helppoja tehdä. Tuskin tulee enää kaupasta otettua.


Ohje (n.16kpl)

1pss  Kuivahiivaa
5dl  Vettä
2tl  Suolaa
1rkl  Hunajaa
2rkl  Oliiviöljyä
12-13dl  Vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja vesi. Lisää suola, hunaja, oliiviöljy ja melkein kaikki jauhot. Alusta taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää loput jauhoista jos on tarve. Anna kohota liinan alla noin tunti.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina 16 yhtäsuureen osaan. Leivo taikinapaloista pyöreitä palloja ja kauli ne ohuiksi halkaisijaltaan n.12cm:n levyisiksi. Nosta voitelematon puhdas pelti uuniin lämpenemään. Nosta levät lämpimän uunipellin päälle ja paista uunin keskitasossa 3-4 minuuttia.

Jokainen voi täytellä oman maun mukaan. Itsellä oli täytteenä kanaa, tomaattia, paprikaa, salaattia ja salsaa... Loistava iltaherkuttelu ruoka!!




1 kommentti:

  1. Toi viimeinen kuva, kun pitat on vielä muhkeita palleroita! Oi nam!

    VastaaPoista