16. helmikuuta 2013

Gluteenittomat suklaa-vadelmamuffinssit

Gluteenitonta en olekkaan koskaan leiponut aikaisemmin. Mutta täytyy kyllä sanoa ettei se maussa häviä normi muffinsseille. Ohjeen hain varmuuden vuoksi Gluteenitonta leivontaa blogista. Hieman kuitenkin fiksasin omaan käyttöön.
Nämä muffinssit lähtikin yksiin polttareihin herkuksi.




Ohje n.18kpl
130g  Voita
2dl  Fariinisokeria
1,3dl  Sokeria
3  Munaa
2dl  Kermaa
6dl  Gluteenittomia jauhoja
3/4dl  Kaakaojauhetta
3tl  Vaniljasokeria
2tl  Leivinjauhetta
3/4tl  Suolaa
80g  Tummaa suklaata
56g  Daimia ( 1 patukka )
120g  Vadelmia

Kuorrute
2dl  Kermaa
200g  Sitruunarahkaa
2tl  Sokeria
Vaaleanpunaista väriä

Sekoia huoneenlämpöinen voi, sokerit, muna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää seuraavaksi rouhitut suklaat. Ja viimeiseksi vadelmat, varovasti käännellen. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Jäähdytä. Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi lisää rahka ja väri, vatkaa loppuun. Pursota muffinien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti