3. maaliskuuta 2013

Sacherkakku

Sisko ja eräs ystävä täyttivät tässä vuosia. Ja meitin herkuksi päätimme tälläisen oman version sacherkakusta.
On se hyvää, mutta makeeta. Ei kovin montaa palasta pysty syömään.





 Pohjan tein tällä suklaakakkupohjan ohjeella, 1,5 kertaisena.

Suklaagananche väliin
3dl  Kuohukermaa
400g  Tummaa suklaata 70%

Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja sammuta levy. Lisää paloiteltu suklaa ja sulata joukkoon. Nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

Vadelmahillo
300g  Vadelmia
150g  Hillosokeria

Sekoita keskenään. Lämmitä mikrossa muutamien minuuttien ajan. Niin että sokeri on sulanut. Jäähdytä.

Kostutus vadelmamehulla. Täytä kakku. Kuorruta vadelmamarmelaadilla ennen kuorrutteen laittoa. Saat helpommin tasaisemman kuorrutuksen.



Kuorrute
2,3dl  Kuohukermaa
300g  Tummaa suklaata 70%
1rkl  Voita

Tee samoin kuin täyte. Kaada kuorrute kakun päälle hieman jäähtyneenä, mutta valuvana. Nosta kakku ritilän päälle niin ylimääräinen kuorrute valuu pois. Nosta jääkaappiin jähmettymään.



Voit tarjota kakun kermavaahdon kera tai ihan sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti