17. maaliskuuta 2013

Gluteeniton kakkupohja



Tein yhteen hääkakkuun gluteenittoman kakkupohjan. Tälläisen hieman suklaisen. Totesin että gluteenittomia jauhoja täytyy laittaa hieman enemmän, kuin tavallisia jauhoja. Normi kakkupohjan teen aina munien paino x 0,70. Niin tämän tein tälläisellä systeemillä

Sokeri = munien paino x 0,70
Gluteenittomatjauhot = munien paino x 0,75

Tässä 6 munan pohjaan esimerkki
Munat 6kpl ( 342g)
Sokeri 240g
Gluteenitonjauho 256g, josta 40g  kaakaojauhetta
Tummaa suklaata 100g

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää siivilöity jauho ja kaakaojauhe pienellä teholla sekoittaen joukkoon ja viimeiseksi raastettu suklaa. Paista 165 asteessa 55 minuuttia.

Huomasin että joutui paistamaan hieman normi kakkupohjaa kauemmin. Mutta kannattaa kokeilla tikulla milloin kakkupohja on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti