19. toukokuuta 2013

Kokille valmistujais kakku

Pikkuveljeni valmistui kokikse ja juhlistimmen pienellä porukalla häntä. Ja kakun sain tehdä ihan sellaisen, kuin halusin. Pitkään pohdin mitä teen. Veitsi oli heti mielessä ja siitä se lähti ja tälläinen siitä loppujen lopuksi rakentui.


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Olin kyllä tosi tyytyväinen itekki. Toi veitsi ku vietti pari päivää kuivumassa keittiönpöydällä ni muutama erehty luulemaan oikeeksi.

   Poista
 2. Onpa upea ja jotenkin luulin veistä oikeaksi tuossa kuvassakin. Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 3. aivan huikea!!! Miten tuollaista voi osata ;D

  VastaaPoista
 4. Mieletön!
  Googlettelin ideoita "kokkausta" rakastavan, kohta 2v poikani tulevaan synttärikakkuun, jonka johdosta löysin blogisi. Päädyn luultavasti hellan malliseen kakkuun, mutta olisi kiva saada tehtyä hellan päälle myös kattila ja kauha, sillä poika suunnilleen nukkuu kauha ja kattila kädessään ja ryntää heti aamusta leikkihellansa luo kokkaamaan :D

  Viitsisitkö siis hieman vinkata, että miten ja mistä materiaalista olet toteuttanut tuon kattilan ja veitsen? Eritoten tuo hopea väri on tässä nyt SE, mistä kovasti pidän :)

  Saattaisin saada tehtyä kauhan ja kattilan ihan vain sokerimassasta, mutta löytyykö sokerimassaa hopeisena, vai pitääkö sitä värjätä/maalata jollakin...ja jos, niin millä ja ennen vai jälkeen työstämisen?

  Olen aivan poropeukalo kakkujutuissa, mutta yritys on kova, eli siitä ei kakkujen teko jää kiinni. Mutta apua siis vähän kaipailisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Chef
   Kiva kun olet tiesi blogiini löytänyt ja omiin tarpeisiin hieman apua!
   Siis tuon kattilan sisällä on ihan kakkua ja päällystetty vaaleanharmaaksi värjätyllä Satin Ice massalla ja veitsi tehty samasta massasta. Terä harmaa ja kahva mustaamassaa. Hopean maalasin ihan isohkolla siveltimellä tuollaisella metallinhohtomaalilla. Katoin et löytyy ainakin leipurinputiikista, ku laitat hakusanaks metallinhohtomaali. Ja jos haluu ni voi suihkutella vielä päälle helmiäistä tai silveri suihketta, jos ei pelkkä maali riitä, mutta muistaakseni ite tein ihan vaan tuolla maalilla.
   Mut tosiaan kannattaa se massa värjätä vaaleanharmaaks ni ei jää väleistä valkonen hohtamaan. :)
   Ja veitsen maalasin vasta kun oli kuivunut ja tuon kakun joutui tietenkin maalaan aika pian kasaamisen jälkeen.
   Toivottavasti tästä oli apua. Ja jos vielä tulee jotain kysyttävää niin saa kysyä.

   Poista
  2. Lämmin kiitos vastauksestasi :)

   Satin ice-massasta en ole koskaan ennen kuullutkaan, joten tein tässä välissä pikagoogletuksen, jotta tiedän edes suuntaa-antavasti, mistä puhutaan :)

   Millaisella aikataululla kauha ja kattila tulisi valmistaa, jotta ne ehtisivät kovettumaan kunnolla?

   Ja miksi suosittelisit nimenomaan tuota Satin Ice-massaa, etkä sokerimassaa?

   Kiitos vielä :)

   Poista
  3. Koristeet teen ite aina viikkoo kahta aikasemmin ni kerkee kuivaa oikeen hyvin. Esim edellisenä viikonloppuna ku tekee ni kerkee kuivuu. Mut voi tehä vaikka kuukautta ennenkin. Joskus ku on aikaa ja tietää et jotain koristetta tarvii ni tulee tehtyy tosi aikasinki.

   Ite vaan tykkään käyttää tuota satin ice massaa. Sitä on tosi helppo työstää ja levittää kakun päälle. Ja saa ostettua isossa ämpärissä. Mut sokerimassa jota oot käyttäny ni ajaa saman asian. Se on vaan tottumis kysymys, mikä massa sopii omaan käyttöön parhaiten. Ja tuohon satin ice mmassaan lisään cmc-jauetta, kun teen koristeita. Kuivuu huomattavasti nopeammin ja sillon saa tietyt koristeet tehtyy paremmin, ku ei "lörpähdä". :)

   Poista
  4. Tämä selvä, kiitos vielä kerran :)

   Poista