19. toukokuuta 2013

Lohijuustokakku

Ihanan herkullista kylmäsavulohesta tehtyä juustokakkua. Vaihtelua piirakoihin ja voileipäkakkuihin. Ja vieraat sai kyllä tuhottua koko kakun.





Pohja ( halkaisijaltaan 24cm:n vuokaan)

125g  Hapankorppuja
125g  Creamy pepper ruissipsejä ( Lidlin grilli maisteri)
200g  Voita
3rkl  Vettä

Murenna sipsit ja hapankorput. Sulata voi ja sekoita se ja vesi murusten joukkoon. Anna pehmetä muutama minuutti. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Täyte

200g  Kylmäsavulohituorejuustoa
150g  Tillituorejuustoa
50g  Maustamatontatuorejuustoa
4dl  Vispikermaa
450g  Kylmäsavulohta ( jätä muutama siivu koristeluun)
1  Sitruunan mehu
5  Liivatelehteä
Tilliä
Suolaa
Pippuria

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot ja puolet sitruunamehusta. Sekoita tuorejuusto seos kermavaahdon joukkoon. Lisää paloiteltu lohi, silputtu tilli, suola ja pippuri. Sekoita. Kuumenna loput sitruunamehusta ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet vaahtoon. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti