Pohja ( halkaisijaltaan 24cm:n vuokaan)
125g Hapankorppuja
125g Creamy pepper ruissipsejä ( Lidlin grilli maisteri)
200g Voita
3rkl Vettä
Murenna sipsit ja hapankorput. Sulata voi ja sekoita se ja vesi murusten joukkoon. Anna pehmetä muutama minuutti. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Täyte
200g Kylmäsavulohituorejuustoa
150g Tillituorejuustoa
50g Maustamatontatuorejuustoa
4dl Vispikermaa
450g Kylmäsavulohta ( jätä muutama siivu koristeluun)
1 Sitruunan mehu
5 Liivatelehteä
Tilliä
Suolaa
Pippuria
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot ja puolet sitruunamehusta. Sekoita tuorejuusto seos kermavaahdon joukkoon. Lisää paloiteltu lohi, silputtu tilli, suola ja pippuri. Sekoita. Kuumenna loput sitruunamehusta ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet vaahtoon. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti