14. elokuuta 2013

Sitruuna-marenkipiirakka

Tälläsellä ihanuudella tuli herkuteltua tällä kertaa. Viikonloppuna katselin Master Chef kilpailua ja siellä tehtiin sitruuna-marenkipiirakkaa. Ja niin kauhea himo iski että oli pakko itsekkin tehdä. Oli se niin hyvää!!



Pohja
100g  Voita
3,5dl  Vehnäjauhoja
0,5dl  Tomusokeria
ripaus  Suolaa
2rkl  Vettä

Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja pyörittele taikina palloksi. Nosta kelmuun käärittynä jääkaappiin hetkeksi.
Kauli taikina ja painele vuokaan (halkaisijaltaan n. 24cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja marenki.

Täyte
1dl  Sokeria
3rkl  Maissitärkkelystä (Maizena)
2  Sitruunankuori
1,5dl  Sitruunamehua (n. 2 sitruunaa)
1,5dl  Vettä
3  Keltuaista
2rkl Voita (30g)

Mittaa kattilaan sokeri, maissitärkkelys, sitruunamehu, vesi ja sitruunankuori. Lämmitä miedolla lämmöllä. Kun seos alkaa lämmetä lisää keltuaiset ja voi. Sekoittele kunnes seos pulpahtaa. Nosta pois liedeltä. Anna seistä kattilassa sen aikaa kun teet marengin.

Marenki
3  Valkuaista
1dl  Sokeria

Ala vaahdottaa valkuaisia. Lisää sokeri pikkuhiljaa. Vaahdota niin kauan että vaahto pysyy kipossa, kun käännät kipon ylös alaisin.

Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ja levittele marenki siihen. Paista uunissa n.15 minuuttia, kunnes marenki kauniin kullanruskeaa.
Anna jäähtyä kunnolla ennen herkuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti