Tälläsellä ihanuudella tuli herkuteltua tällä kertaa. Viikonloppuna katselin Master Chef kilpailua ja siellä tehtiin sitruuna-marenkipiirakkaa. Ja niin kauhea himo iski että oli pakko itsekkin tehdä. Oli se niin hyvää!!
Pohja
100g Voita
3,5dl Vehnäjauhoja
0,5dl Tomusokeria
ripaus Suolaa
2rkl Vettä
Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja pyörittele taikina palloksi. Nosta kelmuun käärittynä jääkaappiin hetkeksi.
Kauli taikina ja painele vuokaan (halkaisijaltaan n. 24cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja marenki.
Täyte
1dl Sokeria
3rkl Maissitärkkelystä (Maizena)
2 Sitruunankuori
1,5dl Sitruunamehua (n. 2 sitruunaa)
1,5dl Vettä
3 Keltuaista
2rkl Voita (30g)
Mittaa kattilaan sokeri, maissitärkkelys, sitruunamehu, vesi ja sitruunankuori. Lämmitä miedolla lämmöllä. Kun seos alkaa lämmetä lisää keltuaiset ja voi. Sekoittele kunnes seos pulpahtaa. Nosta pois liedeltä. Anna seistä kattilassa sen aikaa kun teet marengin.
Marenki
3 Valkuaista
1dl Sokeria
Ala vaahdottaa valkuaisia. Lisää sokeri pikkuhiljaa. Vaahdota niin kauan että vaahto pysyy kipossa, kun käännät kipon ylös alaisin.
Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ja levittele marenki siihen. Paista uunissa n.15 minuuttia, kunnes marenki kauniin kullanruskeaa.
Anna jäähtyä kunnolla ennen herkuttelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti