Pohja (8kpl)
100g Voita
1dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
Yhdistä kuivat aineet ja nypi huoneen lämpöinen voi sekaan. Lisää sekaan muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
Kun taikina on viilentyny kauli ohueksi ja painele vuokiin. Laita pala leivinpaperia taikinan päälle ja siihen esim. kuivia herneitä painoksi. Paista 180 asteessa 10min ja laske lämpötila 120 asteeseen ja paista vielä15-20min ilman painoja. Jäähdytä.
Sitruunatäyte (7kpl)
2 Keltuaista
0,75dl Sokeria
2dl Maitoa
1 Sitruunan kuori ja mehu
1rkl Maissitärkkelystä tai perunajauhoja
Kiehauta 1,5dl maidosta ja nosta pois levyltä. Vaahdota sokeri ja keltuainen. Lisää maito ohuenanauhan keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää sekaan sitruunanmehu ja kuoriraaste. Kaada kattilaan ja kuumenna kihumispisteeseen. Sekoita 0,5dl maitoa ja maissitärkkelys/perunajauho. Kaada seos kattilaan ja sekoita koko ajan. Kiehauta ja keittele muutama minuutti, kunnes kiisseli sakenee. Kaada seos murokuppeihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Jähmettyy hyvin nopeasti jäähtyessä.
Italialainen marenki
2 Valkuaista
1rkl Sokeria
1dl Sokeria
0,25dl Vettä
Vatkaa valkuaiset ja 1rkl sokeria kevyeksi vaahdoksi. Keitä 1dl sokeria ja vesi 121 asteiseksi. Lisää sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
Pursota sitruunatäytteen päälle. Polta pinta kauniin väriseksi kaasutohottimella.
Pursota marenki jähmettyneen sitruunatäytteen päälle. Polta marengin pinta kaasutohottimella kauniin väriseksi.
Näistä tykkäisin varmasti minäkin! Testiin menee
VastaaPoistaTätäpä täytyy testata ensi viikolla, kun appivanhemmat tulevat kylään. Laitan linkin tästä omaan blogiinikin, kunhan leipomiset ovat valmiita. :) http://pullapaivitys.blogspot.fi/
VastaaPoista