Pohja (8kpl)
100g Voita
1dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
Yhdistä kuivat aineet ja nypi huoneen lämpöinen voi sekaan. Lisää sekaan muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
Kun taikina on viilentyny kauli ohueksi ja painele vuokiin. Laita pala leivinpaperia taikinan päälle ja siihen esim. kuivia herneitä painoksi. Paista 180 asteessa 10min ja laske lämpötila 120 asteeseen ja paista vielä 15-20min ilman painoja. Jäähdytä.
100g Voita
1dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
Yhdistä kuivat aineet ja nypi huoneen lämpöinen voi sekaan. Lisää sekaan muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
Kun taikina on viilentyny kauli ohueksi ja painele vuokiin. Laita pala leivinpaperia taikinan päälle ja siihen esim. kuivia herneitä painoksi. Paista 180 asteessa 10min ja laske lämpötila 120 asteeseen ja paista vielä 15-20min ilman painoja. Jäähdytä.
Täyte
3dl Kuohukermaa
2rkl Glukoosisiirappia
200g Tummaa suklaata
100g Maitosuklaata
50g Voita
Pistaasipähkinöitä
Mustikoita/vadelmia/mansikoita....
Kuori ja murskaa pistaasipähkinät. Ripottele jäähtyneiden pohjien päälle. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan suklaat, kun suklaat ovat sulaneet lisää vielä voi. Kaada seos pohjiin pistaasimurskan päälle. Anna jäähtyä ja koristele esim marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti