28. kesäkuuta 2014

Suklaatartaletti

Vietettiin tyttöjeniltaa ja jälkkäriä piti saada ni tälläsiä suklaatartaletteja päädyin tekemään. Näissä on rapeakuori ja ihanan pehmeä suklainen sisus. Ja riittää kyllä ihan yks, kun on sen verran makeeta.


Pohja (8kpl)
100g  Voita
1dl  Sokeria
3dl  Vehnäjauhoja
1tl  Vaniljasokeria
1  Muna

Yhdistä kuivat aineet ja nypi huoneen lämpöinen voi sekaan. Lisää sekaan muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kelmuun käärittynä jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
Kun taikina on viilentyny kauli ohueksi ja painele vuokiin. Laita pala leivinpaperia taikinan päälle ja siihen esim. kuivia herneitä painoksi. Paista 180 asteessa 10min ja laske lämpötila 120 asteeseen ja paista vielä 15-20min ilman painoja. Jäähdytä.

Täyte
3dl  Kuohukermaa
2rkl  Glukoosisiirappia
200g  Tummaa suklaata
100g  Maitosuklaata
50g  Voita
Pistaasipähkinöitä
Mustikoita/vadelmia/mansikoita....

Kuori ja murskaa pistaasipähkinät. Ripottele jäähtyneiden pohjien päälle. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Nosta kattila liedeltä ja lisää sekaan suklaat, kun suklaat ovat sulaneet lisää vielä voi. Kaada seos pohjiin pistaasimurskan päälle. Anna jäähtyä ja koristele esim marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti