Pohjan jouduin tekemään edellisenä iltana. Säilytin sen kakkukuvun alla ja laitoin vielä sokeripaloja sinne ettei varmasti kosteus pääse pilaamaan marenkipohjaa. Näillä kosteusprosenteilla, kun saattaa käydä huonosti. Ja pohja oli seuraavana päivänä oikein loistavassa kunnossa vielä.
Pohja
4 Munan valkuaista
2,5dl Sokeria
ripaus Suolaa
2tl Peruna- tai maissitärkkelystä
1tl Omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Kuumenna uuni 125 asteeseen ja piirrä leivinpaperille sopivan kokoinen ympyrä.
Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa höttöiseksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja suola, kokoajan vatkaten. Sekoita loppusokerin joukkoon perunajauho. Lisää seos vaahtoon edelleen vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää sitten etikka tai sitruunamehu.
Levitä marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään. Jätä keskelle matalampi kohta, jonka saat täyttetyä valmiina kermavaahdolla. Helpoiten marenkivaahdon levittely onnistuu kuumassavedessä lämmitetyllä metallilusikalla tai -lastalla.
Kypsennä pohjaa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen, kuin täytät sen.
Täyte
4dl Kermaa
1dl Maustettua rahkaa
3tl Sokeria
Marjoja, hedelmiä ym....
Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää rahka joukkoon. Levitä marenkipohjan päälle. Lisää marjoja tai hedelmiä haluamasi määrä kermavaahdon päälle.
Täyttö kannattaa suorittaa vasta hieman ennen tarjoilua, ettei marenkipohja ala vettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti