Pohja
230g Maitosuklaa Digestive keksejä
70g Voita
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Levitä irtopohjavuoan (24-26cm) pohjalle. Paine ihan kevyesti, jottei pohjasta tule liian tiivis. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Täyte
3dl Kermaa
300g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Valkosuklaata
0,5dl Sokeria
5 Liivatetta
2rkl Vettä
1,5-2dl Puolukoita
Marmorointi
1dl Puolukoita
1 Liivate
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5 toiseen ja 1 toiseen astiaan. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa joukkoon. Lisää vielä puolukat joukkoon. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Ota marmoroinnin puolukat ja painele ne siivilän läpi. Lämmitä sen verran että saat liivatteen sulamaan joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Ota 2rkl kiehuvaa vettä ja sulata 5 liivatetta siihen. Sekoita vaahdon joukkoon. Kaada vaahto keksipohjan päälle. Tasoittele. Vetele nauhoina marmorointiseos vaahdon päälle. Käytä vain sen verran, kuin tuntuu hyvältä. Vetele tikulla kuvioita kakun pintaan. Nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Kuulostaa hyvälle ja näyttääkin! Mutta paljonko laitoit valkosuklaata, kun en tosta ohjeessa sitä nää? :)
VastaaPoistaNina kiitos kun huomasit puutteen. Lisäsinkin nyt tuon suklaan ohjeeseen, kun oli näköjään päässyt unohtumaan sieltä. :) Mut 200g laitoin valkosuklaata.
Poista