19. lokakuuta 2014

M&M kakku

Omille synttäreille saikin tehdä just sellasen kakun ku halus. Ja silloinhan pitää vähän testailla.
Itselle nuo m&m karkit on suurta herkkua ja kerran törmäsin niillä koristeltuihin kakkuihin, joten ei muuta kuin sellaista väsäämään. Ja tämä koristelu, kun ei välttämättä tarvinnut massaa kakun päälle niin ajattelin kokeilla jotakin muuta. Tuollaiseen valkosuklaakreemiin olin törmännyt tuolla KakkuKatrin blogissa ja sitä ajattelin kokeilla.
Hyvin onnistui ja karkit oli siihen helppo kiinnitellä, mutta kyllä oli makeaa vaikkakin hyvän makuista. Vaikka kakussa oli sisällä tarkoituksella hieman kirpeämpää täytettä. Tämä valkosuklaakreemi voisi toimia esim muffinssien kuorrutteena. Ehkä siihen joskus testailen.


Valkosuklaakreemi
(riittävyys n.22cm kakkuun)
300g  Huoneen lämpöistä voita
8dl  Tomusokeria
100g  Maustamatonta tuorejuustoa
150g  Valkosuklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri pari desiä kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kunnolla. Sekoita sulatettu suklaa joukkoon.

3 kommenttia:

  1. hei. miten teit ton karkkiputken, eli millä liimasit karkit? Itellä suunnitelmissa tehä ens viikolla tällänen ja mietin että millä liimaan karkit, sulalla sokerilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on siel alla sellai paksumpi puutikku ja siihen liimasin nuo karkit ihan pikeerillä. Laitoin aina yhen kerroksen ja jääkaappiin hetkeks aikaa ja sit taas yks kerros. Tai sit laittelin välillä noita muita karkkeja palasin takaisin tikun koristeluun. Eli sen verran et se kerkes hieman jämähtämään. Mut sulalla sokerilla varmasti onnistuu vallan mainiosti ja jämähtää vähän nopeemmin.

      Poista
    2. ok, kiitos puutikku vinkistä. saas nähä miten mun käy, kärsivällisyys kun ei ole vahvimpia puoliani :)

      Poista