18. huhtikuuta 2015

Donitsit uunissa

Donitseja on nyt tehty yhdessä sun toisessa blogissa. Niin herkullisilta näyttäny, et pakko oli testata itekki. Ja aika herkkua ne oliki. Ja nuo sokeriset oli kyllä kaikkein parhainta. Donitsipellin näihin tarvitsee, jos haluaa kokeilla. Tämä on muutamasta ohjeesta fiksattu omaan makuun sopivaksi.



12-14kpl
30g  Voita
1,75dl  Piimää
1  Muna
1dl  Sokeria
0,5tl  Suolaa
3dl  Vehnäjauhoja
1tl  Leivinjuhetta
0,5tl  Soodaa
1tl  Vaniljasokeri
1tl  Kardemummaa

Laita uuni lämpiämääm 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voin sekaan piimä ja muna, sekoita ne kuiviin aineisiin. Kaada seos pursotuspussiin (jos et omista sellaisia lusikoi vuokaan). Voitele vuoan kolot öljyllä tai voilla. Pursota vuokaan, täytä kolot noin puoleen väliin. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Jos sokeroit donitsit, voitele donitsin vaaleampi puoli sulalla voilla. Sokeri tarttuu paremmin kiinni. Tummempaan puoleen sokeri tarttuu vielä lämpöisenä hyvin.
Voit myös sulattaa esimerkiksi suklaata tai tehdä tomusokerista ja vedestä seoksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti