8. huhtikuuta 2015

Helpot yön yli kohotettavat sämpylät

Aamupalalla on ihan herkutella tuoreella sämpylällä. Ja tässä olisi helppo ohje. Illalla taikina tekeytymään jääkaappiin ja aamulla paisto.


6 isoa tai 10 pientä sämpylää
3dl  Kylmää vettä
0,5pss  Kuivahiivaa
1tl  Suolaa
1rkl  Siirappia
1rkl  Öljyä
1,5dl  Kaurahiutaleita
1,5dl  Grahamjauhoja
3-3,5dl  Vehnäjauhoja

Sekoita keskenään kaikki muut paitsi jahot. Lisää joukkoon ensin grahamjauho ja lopuksi tarvittava määrä vehnäjauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi. Laita kulhon päälle kelmu ja nosta jääkaappiin yöksi.
Leivo taikinasta sämpylät ja laita uuniin 40 asteeseen 30 minuutiksi kohoamaan. Nosta pelti uunista ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Sämpylät ovat kyllä hyviä! Aivan liian harvoin tulee leivottua. Tässä ois kyllä kiva ohje kokeiltavaksi!

    VastaaPoista