22. helmikuuta 2015

Kakkubuffet

Monta kertaa olemme tyttökavereideni kanssa puhuneet Kakkugallerian kakkubuffaan menosta. Jostain syystä ei olla ikinä sinne päästy. Ja nyt päätin sitten itse tälläisen jäjestää. Ja tein eri makuisia ja eri koostumuksilla olevia kakkuja viisi kappaletta. Ja tämä olikin mahtava idea. Muutama ihan uusi tuttavuuskin pääsi samalla kokeiluun.
Kakut tei halkaisijaltaan 15cm vuokiin. Mutta tähän tulevat ohjeet ovat normi kokosisia.
Nyt pääsi testiin ihanan makean suolainen kinuski-suolapähkinäkakku ja suklaa-mustaherukkajuustokakku.



Tämän paistetun limejuustokakun ohje löytyy täältä.
Vadelma-Passionjuustokakku (24cm)

Pohja                                        
230g  Digestivekeksejä            
70g  Voita                                
                                               
Vadelmatäyte                            
1,5dl  Kermaa                        
2rkl  Sokeria                      
150g  Tuorejuustoa                    Kiille
250g  Vadelmia                          4  Passionhedelmää
2,5   Liivatelehteä                      1dl  Appelsiinimehua
                                                   3  Liivatelehteä
Passiontäyte                              Keltaista väriä
1,5dl  Kermaa
2,5dl  Sokeria
150g  Tuorejuustoa
4-5  Passionhedelmää
2,5  Liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Tee vadelmatäyte. Lita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paseeraa vadelmat (Painele siivilänläpi. Tuloksena sileä vadelmamelba. Kuoret ja siemenet jäävät siivilään.). Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Erota vadelmamelbasta muutama ruokalusikallinen ja lämmitä se. Sulata liivatteet joukkoon. Kaada seos loppu melban joukkoon ja sekoita se lopuksi vaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Tee passiontäyte samalla tavalla.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ja tee kiille. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kaavi passionhedelmistä sisus. Erottele osasta siemenet esim paseeraamalla siivilän läpi. Kaada appelsiinimehu joukkoon. Erota muutama ruokalusikallinen seosta ja lämmitä se. Sulata liivatteet joukkoon ja kaada seos loppu melban joukkoon. Kaada varovasti hyytyneen kakun päälle. Ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti. Koristele haluamallasi tavalla.

Suklaa-mustaherukkamoussekakku (24cm)

Brownie pohja                      
100g  Tummaa suklaata        
170g  Voita                            
2,3dl  Sokeria                        
2  Munaa                              
1,7dl  Vehnäjauhoja              
                                             
Suklaamousse                   Mustaherukkamousse
170g  Tummaa suklaata     400g  Mustaherukoita
7  Keltuaista                        0,75dl  Tomusokeria
2dl  Vispikermaa                 3  Liivatelehteä
2  Liivatelehteä                   3dl  Vispikermaa
0,7dl  Vettä
1dl  Sokeria                        Kiille
                                           2dl  Mustaherukkamehua
                                           2  Liivatelehteä                                      

Aloita browniepohjasta. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää sokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista että seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi jauhot kevyesti sekoitellen. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla ja vuoka on voideltu. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä.
Tee seuraavaksi suklaamousse. Aloita sokeriliemestä. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja lisää niihin sokeriliemi. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vispaten. Seos on kypsää, kun kuplat ovat tasakokoisia ja seos on kiiltävää ja paksuuntunut. Nosta kulho pois vesihauteesa ja vatkaa, kunnes se on vaaleaa, kuohkeaa ja jäähtynyt.
Ota kermasta hieman erilleen ja vaahdota loput kermasta. Kuumenna erotettu osa kermaa ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sula suklaa muna-sokerivaahtoon. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoitellen. Kaada seos browniepohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Paseeraa marjat (eli painele siivilän läpi. tuloksena sileää marjamelbaa ja siemenet sekä kuoret ovat jääneet siivilään). Mausta tomusokerilla. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Erota pieni osa melbasta ja lämmitä se. Sulata liivatteet siihen ja sekoita loppu melbaan. Sekoita melba kermavaahtoon kevyesti käännellen ja kaada seos suklaamoussen päälle. Nosta kylmään hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Tee kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuumenna pieni osa mehusta ja sulata liivatteet siihen. Sekoita loppu mehun joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla.
Tämän ohjeen löysin Doron kakku blogista.

Kinuski-suolapähkinäjuustokakku (22cm)

Pohja                                  
150g  Digestivekeksejä                                  
50g  Voita                          

Täyte
200g  tuorejuustoa
2,5dl  Kermaa
2dl  Kinuskikastiketta
Hyppysellinen suolaa
1tl  Vaniliasokeria
4  Liivatetta
2dl  Suolapähkinöitä

Kinuskikuorrute
Kinuskikastike                         Kuorrute
2dl  Muscovadosokeria           1,5dl  Kinuskikastiketta (ohje vieressä)
0,75dl  Vettä                            0,5dl  Maitoa
50g  Voita                                0,5dl  Vettä
1tl  Vaniljauutetta                    2,5  Liivatelehteä
0,25tl  Suolaa                          0,5dl  Suolapähkinöitä
1dl  Kuohukermaa

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota pieni osa kinuskikastikkeesta ja sekoita loput tuorejuustoon suolan ja vaniliasokerin kanssa. Kuumenna erotettu osa kinuskista ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet tuorejuustoseokseen. Lopuksi kermavaahto ja murskatut suolapähkinät varovasti käännellen. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa.
Mittaa kattilaan kinuskikastiketta varten vesi, muscovadosokeri ja vaniljauute. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää voi ja kerma, keittele reippaasti kiehutellen ja koko ajan sekoittaen noin 10 min. Kunnes alkaa muodostua kinuskikastiketta. Nosta kylmään viilenemään.
Tee kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita maito ja kinuskikastike keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivatteet kinuskiin. Kaada hyytyneen kakun päälle. ripottele murskatut suolapähkinät sekaan. Nosta hyytymään muutamaksi tunniksi.
Tämän ohjeen löysin Kakkusteljia blogista.
                                                   
Suklaakakku (20cm)

Pohja
Tein tällä ohjeella                                                        

Täyte/kuorrute
Suklaaganache
150g  Tummaa suklaata
50g  Maitosuklaata
2dl  Kuohukermaa
1rkl  Voita
3dl  Vispikermaa

Kiehauta kuohukerma. Sulata paloitellut suklaat kuuman kerman joukkoon, sekoittele tasiseksi. Lisää voi vielä joukkoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa kermanotkeaksi vaahdoksi. Sekoittele jäähtynyttä ganachea ja sekoita se kermavaahdon joukkon. Täytä ja kuorruta kakku tällä. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Koristele.

5 kommenttia:

  1. Anteeksi tyhmä kysymys, mutta tuleeko tuohon kinuski-suolapähkinäkakun tytteeseen ihan valmiskinuskikastiketta, vai osa tuosta allaolevasta ohjeesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun täytteeseen käytin valmista kinuskikastiketta, mutta ihan hyvin siihenkin voi valmistaa itse kinuskin. Päällisen tein sen takia itsetehdystä kinuskista, jotta saa vähän enemmän makua.

      Poista
  2. Voi että mitä herkkuja, olisin mielelläni ollut mukana syömässä :P Voiskin joskus miettiä et järkkäis itsekkin kakkubuffetin =) kiitos ideasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. redrose82 suosittelen. Oli aika ihana herkutella erillaisilla kakuilla. :)

      Poista
  3. Oletpa ollut ahkera!
    Ihania luomuksia!

    VastaaPoista